Fullt upp i helgen!

Denna helg har dammsugaren gått varm. Vi har städat alla bilarna in och utvändigt fast vi delade upp de på två dagar. Jag har fortsatt med cippas hemska päls, tyvärr får hon stå tillbaka då jag inte orkar. Chrille är mer allergisk än jag då det kommer till pälsvård vi får båda allergi då vi klipper o kammar henne. Det är väldigt otacksamt ute nu allt följer in med både oss o hunden och vi har hallen i mitten av lägenheten så de är bara dammsuga de.
Lördag o söndag har jag faktiskt lyckats somna om :-) och det är inte bara positivt. I morse insåg jag att för att få det lugna uppvaknande jag vill ha och behöver för mitt humör så kommer jag i fortsättningen välja att kliva upp tidigt. Jag blir så irriterad på alla som sitter och gör onödiga ljud sen så behöver jag sova middag fast jag sovit längre.
Jag har ett val att göra utifrån det jag vill och behöver.
Jag har verkligen börjat tänka på ett annat sätt sen jag började på trädgårdsrehabiliteringen :-)
Längtar till i morgon då ska vi prata mer om gränser. Jag tog med mig något väldigt bra från förra gången. Då jag säger NEJ till något så säger jag ALLTID JA till något annat :-)
Önskar er alla en god natt och en underbar måndag

God morgon!

I dag vaknade jag 03.50 och hör hur fåglarna kvittrar ute härligt våren är här :-)
Jag sitter nu och njuter av kaffet i lugn o ro.
I går va de en lite hektiskt dag med af möte o utvecklingssamtal för Oliwer.
Hans utvecklings kurva har gått spikrakt upp sen han började på Rönnskolan. Jag sa åt Chrille igår att de är kanske dax att vi slutar vara förvånade han har ju gått där i fyra år :-)
Jag tror att vi bara är så väldigt tacksamma över allt han utvecklats för ingen av oss trodde de skulle vara möjligt då han gick 6-års i vanlig skola.

????

Nu är det något som inte stämmer i min kropp. Jag sov till 8.30 de har inte hänt på gud vet när. Efter jag vaknat till så började jag klippa cippa fast jag orkade inte göra de klart, svetten bara rann. Jag brukar inte svettas annat än då jag har feber och de har jag inte tänkt kolla än i alla fall. Jag har inte tid har möte på arbets och efter de utvecklings samtal för Oliwer.

Oliwer

Idag var vi med Oliwer till tandläkaren igen. Jag tycker att vi springer där i tid och otid fast det är bara gilla läget. Det kommer att bli fler oplanerade besök framöver. Han fick sin första tandställning idag. I bilen på väg till skolan sa han: mamma jag har drömt om de här så länge å nu äntligen hände de. Då nästa tandställning är på plats är jag rädd att han kommer till att få väldigt ont då dom sneda tänderna ska rätas upp. Jag har upptäckt att de jag tycker borde göra ont inte gör de för då går han in i sin egen "bubbla" och blir mer autistisk dom som känner honom kan se de på hans kroppsspråk.
I går så började hans arm att skaka igen så jag antar att hans epilepsi medicin måste justeras, tyvärr kan det vara svårt att hitta rätt dos och rätt medicin. Jag ska inte ta ut något i förskott då jag inte vet.

Tiden rinner iväg!

Tiden försvinner lika fort som snön. Jag känner att jag inte riktigt hänger med.
Det har hunnit hända en del sen sist, vardagsrummet är helt klart nu, vi har möblerat om. Vi bytte rum med Rasmus, tyvärr är hans rum lite litet för våran dubbelsäng, blev lite trångt fast det får gå för nu :-)
Jag började reta mig på alla ljud som kom lite överallt och de påverkade min sömn negativt så lösningen blev att ta rummet som är längst från allt :-)

Jag får många användbara tankar och tips från trädgårdsrehabiliteringen vilket är helt underbart. Jag jobbar med att få bort mina måsten, borde och ska och försöker göra om dom till jag vill och behöver. Många saker tycker jag gåer !,lättare då de inte är ett måste.
För mig personligen händer det mycke, jag utvecklas som person och inte bara de jag får bekräftelse på att jag har accepterat många saker som jag inte trodde. Jag fick höra att för att kunna göra förändringar så måsta man kunna acceptera det först, jag behöver inte tycka om det för de :-)
Hmm nu snurrar många tankar jag tror att min familj tycker att jag är lite jobbig då jag sätter igång.
Jag längtar till varje träff vi har det rör sig bara om 2 gånger i veckan 2.5 timme och jag är helt slut av de. Det är med viss oro jag tänker på framtiden och min ork. Jag har svårt att acceptera att jag förmodligen inte kommer ut i arbetslivet på heltid igen fast jag ska försöka om inte annat så vill jag se hur långt min ork tar sig.
Nu ska jag sova jag har tagit rekord i att vara vaken länge om jag jämför de 4 sista månaderna, jag sov midda på nästan 3 timmar idag så förklaringen är där.
I morgon kommer det en ny dag med nya förutsättningar :-)

Ljuva fredag!

Vilken dag :-)
På förmiddan sydde jag nya gardiner till vardagsrummet :-) passar våran nya matta perfekt
Så här blev dom


älskar dom tyvärr går inte fotona att vrida på då man bloggar med mobilen.
Vi har haft besök idag av dottern, svärsonen och barnbarnet :-)
Jag har diskat lite glas som ska in i vitrinskåpet orkade inte dammtorka alla prydnader som ska fram men de är ju ingen panik så :-)
Jag sov en stund innan jag lagade en underbar middag

lingonfile fast med kotlett och potatisgratäng och ett glas vin.
Mums.
En fredag med bara njutning nästan.

Torsdag i dag

På något vis hade jag lyckats boka in dubbla möten i dag. Det är inte alls optimalt för mig just nu. Jag blir så trött av de men nu är det gjort.
Jag ?? mig för att inte sy gardinerna i dag utan gör det i morron på förmiddan då jag funkar bäst :-)

I går var jag på rehabiliteringen o efter det så hade jag ett riktigt bra samtal med en kvinna som verkligen gav mig luft under vingarna, helt underbart.
Det otroliga med rehabiliteringen är att jag längtar till varje gång fast jag blir ännu mer trött av de så ger det så mycke personlig styrka o utveckling.
Nog om detta nu har jag kämpat med att hålla mig vaken sen 18.30 det är dax att sova nu :-)

Hmm

Jag va nog inte så duktig på att lyssna på kroppen. Just nu gör den väldigt ont. Projektet mitt bestod av att måla om vardagsrummet :-)
Jäkla snyggt blev det.
Chrille målade taket o jag väggarna de övriga hjälptes vi åt med. Allt de känns för vi gjorde de på mindre än 3 dygn.
I morgon får Chrille hjälp med att bära tillbaka möblerna o hänga upp Tv:n på väggen :-)
Jag längtar tills allt är klart o dom nya sakerna vi köpte tidigare är fram plockade.
Då är det ett fönster som ska målas kvar men de måste va plus grader dygnet runt för de.


från gult till vitt ska ta mer bilder sen

God morgon!

Jag älskar att kliva upp tidigt, då är hela huset tyst och stilla. Jag får sitta o dricka mitt kaffe o röka mina cigaretter i lugn o ro.
Jag fick tråkiga besked igår, är dock glad över att jag fick veta det. Det kändes tungt till en början men då första chocken lagt sig så kan man tänka klarare o man vet att alla ska vandra den vägen o man vet aldrig när den dagen är kommen.

Jag vet att jag skrev i tidigare inlägg att det skulle komma en utvärdering på 2012 men de gör inte de.
Jag ska inte älta de. Det som hände, hände nog av en anledning alla reagerar vi efter våra behov även om jag inte riktigt förstår allas behov så hade jag ett behov av att få respekt o få bli sedd för den jag är o få leva de liv jag har valt.
Nog om detta nu mitt liv går vidare.
I dag är det Rehabilitering som gäller :-D
Jag längtar till varje gång de är.

Oj!

Det var riktigt länge sen jag skrev något insåg jag just.
Livet rullar på :-) jag har påbörjat min rehabilitering för att komma ut i arbetslivet igen. Jag är på trägårdsrehabilitering, även om jag inte trodde att de skulle ge mer än att ha något att göra några dagar o timmar i veckan så har de bidragit med så mycke mer.
Nu gäller det bara för mig att lyssna på kroppen då den säger stop då är de stop.
Jag ska inte ignorera de som jag gjort tidigare o bara gå på.

Jag har en del projekt hemma som jag verkligen vill göra men de får ta den tid de tar tills jag är klar.

Nu börjar det vara dax att göra sig klar så jag inte behöver stressa för de är de värsta jag vet

RSS 2.0