Nytt.

Träna inget förra veckan och idag blev det ett nytt program oj oj vet inte om jag tar mig upp i morgon. Jag har ju turen att Oliwer tagit en liten semester från oss och åkt till farmor och farfar. Jag körde dit honom efter träningen idag kände mig inte så läcker, håret blött i svett för svettas de gör jag. Vet inte om det finns nå positivt med de men bara gilla läget liksom. Ställer mig på varje våg jag kommer åt för att verkligen få de bekräftat att jag är under hundra fick klart lägsta resultatet hos svärmor och svärfar 97.8 jaaa.
Men tycker inte de syns ändå jätte mycke fast de sitter en del i skallen oxå är lite svullen om magen och dubbelhakan är olika stor beroende på vinkeln och ljuset.

 Var ett tag sen jag tog en helkropps bild och har ingen bra före bild. Längtar till i morgon då åker risbusken, kommer garanterat ångra mig men nä är lite osäker ändå så vi får se ska prata med frissan oxå. 


6 månader sen.

Oliwer har haft fotbollsträning jag följde med ner till stan för att ta en promenad i en annan miljö. Bestämde att jag skulle gå till pappa och hälsa på han så fick dom hämta mig efteråt. Innan vi åkte hem så var vi tvungen att stanna till och handla. I bilen på väg hem ser jag att klockan närmade sig halv nio. Utbrister från ingenstans att nog är det väldigt faktiskt att för 6 månader sen hade det varit otänkbart att jag skulle vara uppe den tiden var visserligen vaken men låg i sängen och hade börjat trappa ner för att få sova mina stackars timmar, var överlycklig om de blev 4. Att ha varit och handlat skulle jag inte ha orkat med humöret i behåll dessutom så hade jag nu i kväll tagit en rask promenad på ca 20 minuter. Nä livet har ordnat sig bra vissa saker önskar jag hade varit annorlunda men det är utom min kontroll så det måste jag släppa vare sig jag vill eller inte. 
Sista dagarna har jag varit under hundra på vågen det går verkligen inte fort men jag väger alltid två siffrigt. 
Jag är nöjd och stolt över mig själv för att jag klarat av de här och i morgon så ska äntligen få träna i gym. 

Midsommar!

Årets midsommar har varit extremt tråkig. Oliwer ville inte använda öronen så vi blev helt enkelt hemma. Kände bara nä dax att han lär sig är så trött på att han bara lyssnar på Chrille. Fredag var vi bara hemma lördag for vi till stugan och hälsa på en stund. Farfar var snabb på att ta med Oliwer för att fiska. Tyvärr blev Oliwer utan men farfar fick 3 st som vi fick. 
Vilken sabla tur för vi var som utan i frysen och de är inte billigt att köpa. Idag var vi till Skellefteå och titta på julas soltak som dom kallar de jag kallar de markis men i vilket fall bestämde vi efter att ha känt på tyget och titta på uppsättningen att de var inget för oss. Vi vill ha de enkelt en påsmarkis inget man måste trä in varje gång då kan vi lika ha förtältet.
Elton var här med oss en stund och åt sill och potatis, de åt han men inte ägget. Han är för söt 
Synd filmklippet går inte lägga ut men finn på fb och inslagna. Christoffer och Carro var och hälsade på och gav oss fisk 




Över.

Aktivitetsveckan är över för i år. Jag är riktigt imponerad över min egen ork fast nog har det tagit på mig men kul har det varit. 
Tisdag så var vi på haraholmen och körde gokart många tyckte de var kul men alla ville inte köra och de är helt ok oxå. Oliwer var en av dom som inte ville. Onsdag så hade vi skattjakt fast de var mer uppdrag och efter lunch var de så ska de låta. Väldigt uppskattat många sångfåglar. Idag var sista dagen då var vi på fagerberget och provade på skytte. Som förälder, ledare och styrelsemedlem blev jag väldigt glad då skytteklubbens instruktör/tränare hälsade alla våra deltagare välkomna till hösten på deras träning. Känner att det finns ett hopp om att världen inte ska se ner på funktionsnedsättningar. 
Utan att peka ut personer så säger jag så här. Idag insåg jag själv hur duktig jag är då det gäller att möta och nå fram till/ta hand om autistiska och börja fråga mig själv om varför jag slutade jobba med den typen av funktionshinder men det var för att det blev för jobbigt att ha de på jobbet och hemma. 
Verkligen en kanon vecka har blivit lite konstigt med maten för mig med tycker ändå de gått bra. Mina promenader har jag inte orkat men har gått massor under dagarna. Igår kväll var jag så slut att jag hade inte en halv vettig tanke jag är ganska blank nu med. 
Puss och kram och trevlig midsommar 

Mör.

Dagen har varit väldigt rolig. Deltagarna blev tilldelade ledare för att det ska vara lättare under veckan. Jag fick fyra deltagare Oliwer fick en annan ledare och det hade kanslisten gjort medvetet för hon vet att han helst inte vill ha mig där. För att de ska gå att genomföra så behövs det vuxna som ställer upp och jag har inte nå för mig och då jag äntligen orkar. Vi började med femkamp tror att det blev lite ostrukturerat då det är så många som ville vara med i år. Första åren var de runt 15 ifjol var de 20 och i år 30 st så de blev fler än förväntat och det går inte eller tiden räcker inte om 30 st ska kasta stövel osv. Efter lunch så kom det en tjej från lillpite ullstrumers och dansa line dance med oss och lärde ut en del steg. Jag som älskar att dansa. Började tänka att de kanske är nå att börja med var ju ganska lätt ändå tills hon bjöd på show eee är nog inte så lätt. Måste ta mig en funderare och googla lite så kanske. 
I morgon händer det nya roliga saker längtar. Känner mig ganska mör i kroppen om jag ska vara ärlig och tyvärr har jag ganska ont i axeln är ganska less på att den är ond 

Håret!

Har kollat fakta det finns dom som tappat fläckar och blivit flint så nu vet jag vad jag har att vänta. Ett tag efter att jag har fött pojkarna så har jag tappat fläckar värst var de efter Rasmus. Jaja inget att göra åt mitt hår är i så pass dåligt skick att jag måste klippa av de. Kommer nog att spara ut de igen då kroppen kommer i balans. 
Imorgon börjar aktivitets veckan som handikappidrotten ordnar ska bli riktigt kul att vara med. Ska försöka sova bort huvudvärken. 

Lördag!

Vakna runt åtta klev upp och käka frukost la mig sen för att se klart filmen från igår. Kommer inte ihåg vad den hette och de var helt klart inte de bästa jag har sett men brukar ändå vilja se slutet. Då Chrille vakna så sa jag att jag vet inte om jag ska somna om eller gå ut och gå. Det blev promenad. De var inte bästa vädret, mulet och grått men inget regn så egentligen bästa vädret att promenera i. Sen var de dags för mellanmål och då kom mormors prinsar. Vi har lovat att vara barnvakt. Dom är underbara på alla sätt och vis men jag är dels tacksam över att få låna dom ibland men även för att vi inte har småbarn. Känns skönt att ha gjort sitt.


Melker fick en stor påse 


Elton fick en liten påse och lycklig då han fick en egen. Nu sover lillskrutten och snart mormor med 



Examen!

Idag gick Oliwer ut sjuan, skit va åren går fort. 


Han älskar inte att vara med på kort men idag hade han inget val min lilla kille som har vuxit om både mig och Chrille. Kan säga att det var den tråkigaste examen han har haft. I år var dom med Christinaskolan och allt handlade om deras elever känner att Rönnskolans elever kom i skymundan tyvärr. 



Imponerad.

Jag blir verkligen imponerad av hur folk tänker och gör. Jag är med i några grupper på fb om gastric bypass finns några väldigt vanliga frågor. Typ jag löser hår varför, när kan man dricka alkohol, varför måste jag ta vitaminer. Jag är förmodligen fruktansvärt korkad som inte fattar att en del tror att det är en Quick fix. Jag fick då i alla fall den informationen på informationsmötet ställde in mig på håravfall till och med att tappa så jag får kala fläckar eftersom jag haft så efter mina förlossningar. Hoppas ju att jag slipper de men de finns ingen som vet. 
Nä jag vet inte vad en del förväntar sig fast häpnar lite över mina egna reaktioner då jag inte tappat super mycke i vikt som ni säkert märkt. Spelar ingen större roll jag mår mycke bättre men ljuger om jag säger att jag bara var ute efter att må bättre jag vill givetvis gå ner massor i vikt och jag är beredd att kämpa för de 

Panik!

På knappt 3 veckor ska jag på 3 månaders kontroll. Det är dåligt om jag inte gått ner mer än 3,6 kg sen 2 maj. Är det så dålig viktnedgång så gör jag något fel men vad? 
Tycker själv att jag är duktig både gällande mat och träning. Fan att jag skulle börja tänka på de nu, fast de är ju för att jag fått tid till dietisten och ska ta prover före de. Före de kände jag mig nöjd med mina framsteg. 
Nu gäller de att jag inte tappar fokus och ger upp måste försöka hitta någon utmaning och belöning till mig själv. På med stora tänkarmössan 

Ont!

Träningsvärk så fruktansvärt på insidan av låren. Trodde ju att latmasken eller på tok för ont för att gå ut och gå knappen skulle slå till. Tur jag känner mig själv och är envis. Besluta att gå innan vi handla för att jag kan bli för lat, trött ursäkterna är många och jag kan dom alla för att promenera men de finns ingen ursäkt att inte handla. 
De kändes verkligen då vi gick men klarade av att hålla ett hyfsat tempo ändå. 
Stolt!!
Nu vill jag bara klara av att hålla de här. Promenera varje dag förutom träningsdagar. Sen de svåraste är ju att hitta en balans mellan träningen och maten. 
Kampen med eller mot vågen pågår, den hade en svacka idag så jag är inne på tvåsiffrigt :-D 

Lever.

Det blev totalt 55 minuter i träningshallen idag, nöjd. I vanlig ordning var jag alldeles för tidig därför blev de så länge, tanken är att sjukgymnasten kommer upp då jag har värmt upp. Totalt blev det 25 minuters uppvärmning sen bad jag om att få nå för insidan låren gissar att jag kommer ha träningsvärk från hell. Hon frågade mig om hur mycke jag gått ner, sen kom hon med hantlar på totalt 8 kg jag skulle kliva upp o ner från en typ låg pall som ett trappsteg. Kan säga att det är skillnad mycke jobbigare sen kom hon med en väst som vägde 15 kg jag har tappat 14. Kan inte förstå hur jag lyckades ta mig runt Lycksele djurpark förra sommaren men jag tog ju värktabletter före under och efteråt men trodde fläckvis att jag skulle dö. 
Nu är jag glad och tacksam för den chansen jag har fått ett fenomenalt verktyg. Känner att jag växer för varje dag som går mitt självförtroende stärks. Jag behöver inte längre jömma mig från livet. Min sociala fobi eller fobi är fel ord jag har bara varit osocial. Mitt gamla jag finns. Älskar denna resa 

Stel.

De sammanfattar förmiddan bra. Klev upp och åt frukost, somna om och vaknade igen då de var dax att äta. 

Så känns de just nu.
Lite humor måste jag få ha.
Min kropp ville inte alls vara med, jag var stel och öm så jag bytte om och gjorde mig klar för en promenad.
Blev bara lite chockad då Oliwer ville följa och dessutom orkade hålla tempo. Jag var inte alls lika pigg som igår då vi tog en extra sväng runt kyrkan men de spelar då ingen roll jag är stolt över att jag trotsade värken och latmasken. 
Måndag i morgon så träningsdag hoppas att jag får en tid till under veckan. Börjar känna att jag mår bra av att ta mig dit. 


Förändringar!

Jag kör på med mina förändringar, äter mycke nyttigare nu alltid. Får nog i mig för lite kolhydrater och kalorier så jobbar på att hitta en balans som funkar. Då jag lika är igång med allt så gör vi väl en radikal synlig förändring. Bokade klipptid då Oliwer klippte sig så nu letar jag frisyr för fullt. Känner mig sugen på att klippa allt men är rädd att jag ångrar mig då mitt hår inte växer så fort sen kan det bara vara ett infall för just nu. Jag är väldigt impulsiv med att klippa mig är riktigt stolt över att jag har haft disciplinen att inte klippa mig i så många år.
De enda jag är säker på är att jag inte kommer hem med en rak page för då blir jag så lik min mor att de går inte säga och för mig vore de ett straff värre än döden. 


Kanske nå sånt. 
Igår fick jag inte huvudvärk då jag träna, jippi vilken lycka. Tillbaka på banan jag vill vara på. Fick läxa över helgen promenad varje dag och så pratade jag med henne om midsommarveckan. Tyvärr kan jag inte träna dagtid eftersom det är aktivitetsveckan som pite handikappidrott anordnar och i år känner jag att jag orkar vara ledare.  Tidigare år har jag mått för dåligt en hel del beror ju på att jag inte sovit och de i sin tur har påverkat psyket nu för att jag i grunden mått dåligt men den sömnbristen jag har haft har ju inte gjort saken lättare. 
Där hamna jag på ett sidospår.  I vilket fall så var de ingen fara bara jag promenerade, känns skönt att ha en piska så jag får det till en vana för tid har jag. Vila min stackars kropp nu kände i morse att jag faktiskt hade lite träningsvärk, undra om jag tar mig ur sängen i morgon. 

Torsdag!

Oliwer är sjuk igen. Börjar vara väldigt less att han är sjuk.
Har varit effektiv idag, bakat bröd, gjort bars som jag kan ta med som mellanmål sen har jag givetvis lagat middag. 



Är riktigt nöjd över allt jag lyckas göra för däremellan har jag diskat och tvättat. Diskmaskin har jag fått tömma tre gånger så den är jag less på. 
Ska sova och samla kraft inför i morgon. 


KOL!

Inte som i felstavat tuff utan som i lungsjukdomen. Vet egentligen inte vad jag ska tycka, tänka eller tro. Sökte läkare för huvudvärken och hon var inne på migrän de har jag ju haft tidigare hon var inne på att jag har pollenallergi och att jag är otränad även att blodtrycket ändras var hon inne på sen böja hon titta i journalen och ställde frågor om rökning. Hade jag hosta, nöp de i luftrören, hur länge har du rökt, rökte i 26 år. Hon ställde frågan som att jag fortfarande röker sen kommer de jag tror att du har KOL. Eee hmm vad säger man nu, de enda symtom på KOL är att jag var rökare i 26 år. Först efter de lyssna hon på lungorna och tog trycket. Fick ventolin i väntan på att få göra lungfunktionstest har inte mått bra på bricanyl tidigare och så fick jag nå piller för värken. 
Jag tror så här att antingen är min migrän tillbaka kan ha spänningshuvudvärk oxå, tror att jag behöver typ ventolin för allergin. Har känt hur det har nypit i luftrören då jag är ute och promenerar och kommer till ställen där de är dofter jag aldrig tält eller att någon klippt gräset. Så då jag får kallelsen till testet ska jag fråga om allergiskabesvär kan påverka resultatet.
Jag får väl värsta chocken om jag har de.
Men de känns långsökt att de ska vara de som ger huvudvärk. Bara vänta och se om behandlingen funkar. 
Osäker på om jag åker och tränar om jag har lika ont i skallen i morgon men behöver verkligen röra på mig. 

Aj!

Igår mådde jag inte alls bra. Fick tömma magen ordentligt, känner hur jag mår så illa att jag vill kräkas. Har alltid haft svårt för de och dom säger att som gastric bypass opererad spyr man inte men hulkar upp ett vitt skum så även jag. Mitt i en hulkning skriker jag aj aj rakt ut och försöker trycka ihop skallen. Fick hjälp i säng och fläckvis lätta de men bara tills jag rörde mig för då tog de fart.
Chrille servera mig kvarg fick inte i mig många skedar och så hade jag givetvis en vattenflaska i sängen.  Så totalt under dagen mellan 11-20 ca fick jag i mig 0,5 dl kvarg och max 5 dl vatten. På tok för lite. På kvällen blev jag sugen på en omelett så min älskade make fixa de åt mig som jag var tvungen att ligga och äta men de gick ner. Trots de fick jag i mig för lite. 
Idag har jag ätit ca 1 dl kvarg och 1 st hårdbröd de är okej än så länge men med tanke på när jag åt typ kl 4 så skulle jag ha ätit igen men har fortfarande huvudvärk från h-vetet. Ska ringa dietisten idag på hennes telefontid och höra om hon har nå svar annars testar jag kirurgen. Kommer ju bli knäpp om de inte släpper snart. Alvedon är ingen idé har testat de redan då jag fick den här huvudvärken då jag träna. I smärta påminner de mig om då jag hade migrän och då var de bara citron som hjälpte behöver absolut inte vara så nu. Hoppas på svar sen 

Borta bra men hemma bäst!

Skulle till Laxtjärn men hamnade på stugan i fredags. Det var knökfullt vid Laxtjärn 
Det var premiär turen för i år, inget jätte viktigt var glömt eller jo varma kläder. Fast det var nog inte glömt utan snarare ingen hade tänkt på de. Det har blåst nå otroligt mycke hela helgen. Vi bestämde oss för att åka hem igår av många olika skäl. Cippa är så stressad då hon inte är hemma och det började efter att Bamse flög på henne och det blir bara värre, sen så har Oliwer träning idag och så skulle de bli tredje kvällen det dracks en massa öl. Vis av erfarenhet så vet vi att tredje dagen i rad och framåt så brukar det bli tjafs om inte bråk. Maten har funkat bra hela helgen mycke tack vare att jag förberett en massa saker. Lördag drack jag faktiskt vin efter ett och ett halvt glas så hade jag fått mer än nog. Skulle locka på Isabells valp och börjar med namnet och avslutar med kiiis. Jaja fick bjuda på de goda skrattet och snällt lägga mig :-) helt frivilligt. 
Vagnen var vi tvungen att lämna då Christoffer stod framför oss men blir att hämta hem det snabbt.
Trots att maten funkat bra om jag ska klaga på nå så är det att jag har ätit lite väl mycke godis idag mår inte min mage bra har tidigare skitit cement typ och nu rinner de. Vet inte om det beror på allt socker jag fått i mig eller om det är nått annat olämpligt som min mage fått för sig att den inte gillar för jag har bara haft med mig det jag ätit tidigare. Mår lite urk nu men de går väl över hoppas snart eftersom jag ska ut och promenera i dag. 

Stressigt!

Bestämde att det var dax att fara med husvagn. Hmm planera maten var ju lättare förr. Då funka de med korv mackor ost och hamburgare men nu är det för dåligt näringsvärde för mig. Vist vi har korv och hamburgare nu oxå men det blir även fisk och potatis och grillat kött med potatissallad de är ju som lunch och middag men jag ska äta 4 mål till så.
Idag har jag gjort mer matmuffins och så en veckosallad, tycker den är otroligt god och dessutom håller den länge. Ska bli spännande hur jag ska lyckas packa in i kylen. 
Tur problem är till för att lösas :-) 
Plus då att jag lagat middag som vanligt. Har dock inte packat ut nå i vagnen än och har lite ont om tid i morgon. 
Ska och träna sen ska oliwer klippa sig och efter de ska Chrille på omläggning av fingret blir säkert en massa glömt så länge de inte är nå viktigt så är de lugnt. 
Ja just de jag har gjort läxan oxå varit och promenera. 

Skit dag!

Vakna kl 4 av att jag var hungrig så tyckte de var lika bra att kliva upp och äta och sätta igång med dagens att göra. Innan kl 6 hade jag müslin klar. Oliwer hade en tidig morgon oxå så hjälpte han med frukost sen drog jag igång med matmuffins så de var klart innan oliwer for till skolan och sen korttids. Jag hade ju givetvis ätit däremellan. Då har for bestämde jag mig för att vila men de gick dåligt låg o trilla tog en halv insomning inget hände. Hade ju fortfarande saker ogjorda så att säga. Men kände att om jag ska orka samtalet så måste jag. 
Mitt i allt messar min man och frågar om jag är vaken. 
Kanten obs bara irriterad över dagen har skurit bort en bit från lillfingret och måste och sys. Så iväg till Luleå för att hämta han inte en tanke på att jag ska äta i detta läge. Vi satt från 12 till 16.45 och då hade han inte fått sprutan än men jag orkade inte vara utan mat längre. Statoil i gammelstad fick rädda mig 7 timmar utan att äta eller åt de jag kunde från automaten dom hade där. Var ju inte bästa näringsinnehållet men bättre än att vara utan.
Jag har lidit utan mat kan jag lova. 
Nu är vi hemma jag har ätit o nu ligger jag utslagen i sängen helt borta 




Okej de är lite synd om han oxå. 






RSS 2.0