Onsdag!

I dag var det sista dagen på sinnenas och de kändes vemodigt nu känner jag mig lite ledsen över att det är slut. Jag fick en smärre chock, då jag började där så gjorde vi en test som sparades och i måndags gjorde vi om samma test sen är dom testerna jämförda med varandra. Nu är jag i tänkar stadiet kring de och försöker smälta det.
Blommorna jag snodde av pappa är planterade och smultronplantorna flyttade. Det blir spännande att se om något överlever :-)
Med lite tur fick jag lite grönare fingrar under de hära 12 veckorna.

Fullt upp!

Har jag inget att göra så hittar jag på något. I går var jag på sinnenas, som vanligt var det en massa tänkvärda saker som sas och ett roligt samarbete mellan alla deltagare blev det som aktivitet.
Eftersom jag hade möte med Af på sinnenas några timmar senare så åkte jag bara hem för att hämta Chrille så han fick köra hem efteråt. Jag kör ju inte vill då jag är trött och att vila mellan allt fanns det inte tid till. Vi passade på att ta en lunch :-)
Mötet gick väl bra fast jag inte blev nå klokare av de annat än att jag måste ta mig en riktig funderare på vad jag vill. På kvällen åkte vi till Linda o Anders.
Jag har ju fått för mig att jag vill ha både blommor på bordet och en blombänk :-) Lite sommar blommor har jag alltid tyckt varit trevligt om de är välskött, jag hade hoppats på att jag skulle kunna lura av Linda någon kruka för att ställa på bordet men tyvärr hade hon ingen över.

I dag var vi på reprisen för att kolla efter en kruka, får ju inte kosta för mycke med facit i hand så hade det nog blivit billigare att köpa en ny. Jag så ju ett campingbord, med andra ord jag behöver två krukor och nog fanns de men då jag letar så ser jag två trägårds tomtar


Där står mina nya älsklingar och väntar på lite växter att sköta om, ska plantera de i morron. Var till pappa i kväll och delade två av hans växter och så ska jag få av Stina :-) dom har jag inte hämtat än.
Vi ska flytta smultronplantorna till blombänken oxå så vi har chansen att hinna se nåt bär :-)
Jag har fler projekt i huvudet men försöker slutföra ett i taget :-)

Lyckades!

Jag "somnade" om i alla fall så slumrade jag, sov väl inte så bra som jag hade önskat.
Dagen blev lyckad i Luleå en oavgjord, två vinster och en förlust. Tyvärr har Pitehandikapp bara en tränare nu så en släkt åt nått barn fick rycka in. Vi som är föräldrar till yngre barn som har mindre match vana var inte alls nöjd. Jag kunde till slut inte hålla tillbaka min frustration över att se dom yngre barnen i "vårat" lag bli besvikna gång på gång över att dom inte fick spela så jag gick och sa till att nu tycker jag att ALLA ska få spela nu har vi suttit hela dagen och sett samma spelare på plan. Jävlar va rolig människan blev och helt plötsligt så böts alla ut mot dom som snällt suttit och väntat på sin tur.
Det är första gången de va så här laget Oliwer spelar i blev delat i två lag.
Något gott kom ur allt detta Chrille ska bli tränare, stolt fru.
Trots att mitt inre åkt berg och dalbana så är jag fortfarande duktig också klarade det galant utan att falla tillbaka i mitt gamla mönster :-D

Hopplöst!

Jag som har varit så glad över att jag har klarat av att sova längre på mornarna, vaknar före fan idag. Vi gör inget stort ståhej av varken mors eller fars dag. Det firas med frukost på säng.
Oliwer är jätte glad för att han ska göra frukost åt mig, och just den dagen vaknar jag mitt i natten, suck.
Jag behöver verkligen sova ett bra tag till för att orka med dagen. Oliwer har fotboll idag sen blir det att fira svärmor som skulle koka palt idag :-)
Jag lär få problem med både ork och motståndskraft om jag inte somnar om.
Jag vill verkligen INTE hamna i gamla dåliga rutiner igen, jag är alldeles för duktig för att falla nu.

Fredag!

Allt går som smort med min nya livsstil :-) Det är en massa känslor i mig kring de, jag tror jag växer som människa. Klockan är ganska mycke nu, jag ligger och väntar på John blund. Det har varit en händelserik dag. Rasmus körde upp till moppekortet och han klarade det. Jag tvivlade inte en sekund på de. Jag är så stolt över honom på så många sätt att de går inte säga.
Stina och Melker var här idag då jag höll på att fixa husvagn för sommaren. Jag blev nästan klar, lika trixit varje år :-)
Sen va jag slut och behövde min vila. Medan jag vilade kom Oliwer hem efter att han varit på korttids i två nätter givetvis så har han varit i skolan oxå.
Mot middagstid åkte vi till apoteket sen vidare till rosvik där det bjöds på en god middag :-D

Stolt!

Än så länge är jag riktigt stolt över mig själv, mitt nya liv går bättre än väntat :-)
Jag är duktig och kämpar vidare, kan va ganska bra att vara envis ibland.
Om någon nu tycker att jag skryter så vill jag bara säga att jag uppskattar mig själv för det jag gör.
Kram på er dax för mig att sova

I morgon!

I morgon börjar mitt nya liv jag längtar som fan. Ska bli spännande och utmanande. Älskar utmaningar. Hemlighetsfull är jag oxå :-) Jag kan trösta er med att sanningen kommer fram om någon vecka :-D sov gott alla Goa glada

Söndag!

Är ensam vaken nu det är lugnt och skönt fast för en gång skull lite tråkigt. Oliwer är hos farmor och farfar eftersom vi hjälpte några vänner att flytta igår. Alla tre blev glada då vi frågade :-) det är inte så ofta. Jag vet inte vad vi ska göra idag mer än att hämta Oliwer, jag har en hemuppgift som jag ska ta tag i senare.
Min fina handi ringde nu att jag ska in med papper till fk tur jag har den för de hade jag glömt.
Det är bara vänta o se vad dagen bjuder på :-D

Torsdag!

I dag har jag varit på stormötet (läs sektmöte) på AF, suck va jobbigt dom tog upp samma saker som vid de tidigare 2 träffarna jag varit på. Det känns inte aktuellt för mig nu att hitta jobben, skriva cv osv. Jag är sjukskriven och har påbörjat en rehabilitering jag har de två gånger i veckan två och en halv timme per gång, med andra ord 5 timmar på en 40 timmars vecka och jag måste fara på söka jobb grejer. De 5 timmar jag har i veckan tar så mycke kraft att jag verkligen behöver alla dagar mellan till att vila och återhämta mig. Jag tycker att det är roligt och det tillför mitt liv väldigt mycke. I dagsläget vet jag inte hur det ska gå för mig framöver. Jag vill fortsätta med rehabilitering för att ta mig framåt fast på en lämplig nivå. Tyvärr tror jag just nu att jag inte kommer tillbaka på heltid och hoppet om att fixa heltid igen har inte lämnat mig, min kropp behöver väldigt mycke återhämtning.
Vi hade uppföljning på korttids i dag oxå, allt går bra för Oliwer och all personal tycker om honom och tycker han är följsam då de gäller aktiviteter,lekar osv. Vi blir ju glada över att höra de och då dom berättar att personalen får göra samma saker som vi får göra hemma :-)
God natt från mig, i morgon kommer en ny dag med nya förutsättningar

Redan onsdag!

Dagarna går så fort nu, tiden räcker inte riktigt till. Jag vill göra så mycke men dygnet har bara 24 timmar och jag har knappt koll på dagarna ens. Mitt minne håller på att bli sämre, jag sover konstigt det är jag ganska van.
Jag tänker en hel del då jag lägger mig eller de är lugnt och stilla :-)
Jag har funderingar på att bemöta kommentaren jag fick här för inte så länge sen, det känns lite dumt ändå att göra det då personen i fråga inte uppgett sin identitet ens för mig. Jag vet inte varför denne gjorde så, kanske av rädsla för nå som jag inte kan förklara.
Jag vore väldigt tacksam om de som vill kommentera i alla fall säger vem dom är inför mig :-)
Nog om detta, idag är det sinnenas och jag kommer till att ha mossa i skallen, vaknade alldeles för tidigt för att klara av att vara med. I vilket fall som helst längtar jag dit, det är kul att komma ut och träffa folk och lyssna på allt intressant som sägs.

God morgon!

Solen skiner fåglarna kvittrar jag är vaken. Jag har fått för få timmars sömn i natt för att göra det jag har lust till nämligen vårstäda husvagnen. Jag hoppas att det är lika fint i morgon då jag kommer från sinnenas för då kanske jag har både lust och ork, kanske vill jag vila en stund först. I dag kände jag för att koka palt :-) det har blivit så att de jag är sugen på och inte gör så ofta sparar jag med tills Rasmus kommer hem. Trots allt så är nog mammas mat godast, jag vet att han får bra mat där han bor och alla har vi vårat eget recept på allt. Jag bjöd även in pappa och hans flickvän, pappa äter bara hemkokt palt då jag kokar nu mer. Jag förstår att han inte ställer sig och gör sånt då han bor själv. Det hade inte jag heller gjort jag tycker ändå att han lagar mycke mat :-)
Nu babblar jag på för att dölja min oro. Det är alldeles för tidigt än för att jag ska få nå mer besked tur att de kommer :-)

Pendlar!

Mitt humör och min oro pendlar just nu, jag åker riktigt bergodalbana, tur att jag inte tar ut de över någon. Idag tog jag en riktig sovmorgon då jag vaknade vid fem så kände jag mig helt slut och kände att jag somnar om :-D jag lyckades nästan vara vaken hela dagen. Vid sextiden höll jag på att somna i soffan så jag la mig o vila på sängen. Av den anledning är jag vaken än dock inte så länge till, ligger o sängen o lyssnar på naturljud. Det är så härligt att få känslan av att ligga i ett tält fast jag är inne :-D
Rasmus for till en kompis som han inte träffat på länge en stund i dag. Det känns skönt att han börjat tänka på sina kompisar i Piteå och inte bara tänker på familjen. Det är ju kul att han verkligen har velat umgås med oss men jag tycker att han kan behöva andra oxå.
Nu är det natti för mig, blir en tung dag i morron.

Förkyld!

Nu var det min tur att trilla på förkylningen, Oliwer o Chrille har redan varit dåliga. Problemet är att jag blir lite sjukare än dom eftersom jag har en massa allergi och jag vet inte vad jag är allergisk mot. Antar att alla blommor på sinnenas är en bidragande orsak.
Min onsdag var ganska stressig. Jag höll på att skratta ihjäl mig på förmiddan då vi pratade om att agera på jag vill/behöver för de är mer livstjänande än att strunta i sina behov. Det känns som att det stämmer fullt ut. Då de som håller i kursen började med sitt skådespeleri och står: jag vill, jag vill, jag vill fast nä.
Jag känner igen de massor för det är jag. Jag vill mycke och har många idéer fast det händer lite för jag backar. I min ungdom gick jag bara på impulser och fick en hel del näsbrännor vilket lärde mig att backa och jag har backat så mycke att jag kör över mig själv. Som aktivitet skulle vi slipa en sten till ett hjärta med hjälp av sandpapper som påminnelse att vi ska agera. Tror jag ska bära med mig den :-)
Hos tandläkaren gick allt bra :-) på vårdcentralen som jag va gick de ganska bra, av vilken anledning jag var där vill jag inte tala om.
På eftermiddagen kom Rasmus hem :-) han hade inte varit hemma länge så kastade jag mig iväg för att vara ett stöd till människor jag älskar. Resten av natten och gårdagen bestod av oro. Jag är lugnare nu tack och lov.
I dag kommer det nog inte att hända så mycke här mer än att försöka tillfriskna :-)

Tisdag!

Det blev inte alls som det var tänkt idag. Då jag var på väg mot Skellefteå, hade hunnit passera havsbadskorsningen så ringde telefonen. Dom hade ringt och flyttat fram läkartiden en halvtimme, vi kom överens om att jag kommer när jag kommer. Jag blev ju genast stressad och började fundera i Jävre svängde jag in o ringde och sa att jag inte kommer för jag skulle knappt hinna dit både med tanke på att jag varken hittar lasarettet eller mottagningen dit vi skulle och så hade läkaren sjuka barn som behövde få komna hem. Jag följer på nästa besök :-)
Det har nu gått två dagar utan att jag sovit middag och det känns. Mitt behov av återhämtning och vila är inte mött på grund av "tidsbrist" och viktiga telefonsamtal. I morgon blir de lika. Först har jag sinnenas efter jag slutat åker jag och hämtar Oliwer så han får tandställningen en timme efter de har jag möte.
Om det är så att de blir en del upprepningar så beror det på att jag har väldigt dåligt minne det jag säger ena stunden har jag glömt nästa. Jag är fenomenal på att blanda om dagar "jo men jag duscha ju igår" sen visar det sig att mitt igår i själva verket va i förrgår :-)

Hmm!

Det blev snabbt ändrade planer för morgondagen. Det visade sig att Chrille är full i feber så han stannar hemma och Lasse följer med som extra chaufför i fall jag blir jätte trött. Jag kör inte då jag är trött om det inte är absolut nödfall och jag inte får tag i hjälp. Tror dessvärre att det blir en ganska tråkig helg som kommer, Oliwer snorig som attan Chrille förkyld och feber så det är väl bara en tidsfråga innan jag trillar dit. Jag önskar att jag inte gör det eftersom Rasmus kommer hem :-D längtar.

Tandläkaren!

Jag vill verkligen hylla Oliwers tandläkare :-) Chrille ringde direkt då dom öppnade för att få en tid åt killen, 9.20 var dom där och på den lilla tid som gått plus andra patienter hade hon hunnit kolla upp vad det fanns för möjligheter för Oliwer. Hon lyckades fixa så han får en tandställning som ligger mot gommen och går att ta ut så på onsdag då jag är klar på Sinnenas så hämtar jag Oliwer från skolan för att åka med honom dit.
Riktigt bra gjort tycker jag.
I morgon ska vi till Skellefteå för att följa med Rasmus och fosterfamiljen på ett läkarbesök. Familjen skulle absolut klara av det själva fast jag åker för att jag vill träffa läkaren, Rasmus och för att det inte ska bli några framtida problem för familjen att få recept utskrivna. Chrille kommer att sitta i bilen under besöket eftersom han är vansinnigt förkyld, han skulle bli ett störningsmoment med sitt hostande. Tiden är ett gränsfall för att jag ska orka köra själv så vi tar de säkra före de osäkra :-) Jag hoppas att Rasmus inte är allt för ledsen då familjens hund fick somna in i dag.

Tacksam!

Jag är tacksam över allt som blivit gjort i helgen. Det var vedhelg i stugan, riktigt trevligt faktiskt. Alla jobbade på bra med de som skulle göras o vi fick ett bra system så redan vid middagstid lördag var vi klara så veden räcker väl ca två år.
Jag tog med mig den vackra buketten så jag fick styrka från den att jag skulle sätta gränser o så var de bara lugnt.
Lördag då jag va ut trodde jag inte mina ögon






Bilderna är tagna från verandan på stugan.
Jag är tacksam att de slutade snöa och de som la smälte bort.
Idag då vi kom hem fick jag en vilja att kratta lite så nu är trädgårdsmöblerna framme :-)
I morgon har jag min rehabilitering så Chrille får ta Oliwer till tandläkaren igen. Jag va med honom i torsdags och dom fick till tandställningen nu har den farit igen. Vi ska fråga om det finns någon annan typ för ska vi springa så här blir vi galna plus att de kostar en massa pengar för landstinget.
Det finns en massa saker att vara tacksam över. Om alla skulle fundera en liten stund varje kväll så skulle man se att livet är ganska bra ändå :-D

1:a maj!

Vi firade valborgsmässoafton med att grilla en massa god ostkorv. Oliwer var på korttids så vi var barnlediga fast det blev inte en droppe alkohol ändå och lika trevligt var de :-)
I morse då jag åkte till sinnenas så förväntade jag mig att polisen skulle ha nykterhetskontroll men dom lös med sin frånvaro tyvärr. Jag tror att de är alldeles för många som kört alldeles för tidigt.
Mina tankar mal på om allt vi pratar om på sinnenas helt underbart hur man kan ändra på mycke genom att tänka och säga andra saker eller genom att utesluta vissa ord. Dagens ämne var äkta/ärlig och artig vi återkom även till gränser :-)
Som aktivitet fick vi göra en uppsättning med snittblommor i ett bukett stöd som vi gjorde förra veckan. Stödet är blommornas gräns.





Riktigt nöjd är jag med allt jag har skapat där. Allt vi gör har syftet att påminna och
återkoppla till det vi pratat om.
Oliwer fick stor ögon då jag kom hem idag han har alltid tyckt om blommor till skillnad från mig fast de är på väg att komma lite intresse för de.
Då Chrille hämtade honom fick han börja med att trycka upp tandställningen som Oliwer tryckt ner så det blir nog tandläkaren i morgon för hans del.
Jag hoppas att dom kan fixa till de och att Oliwer lyckas andas under tiden han är jätte täppt i näsan och låter väldigt förkyld så det är osäkert om de blir någon skola alls för han.

RSS 2.0