Vansinnig!

Kan lugnt säga att jag blir vansinnig på de mesta just nu. Oliwer på korttids och ingenting händer. Allt är upp till mig. Det är tisdag och det är dags att veckohandla, jag kan tycka att det kanske inte är upp till mig varje vecka kan väl få lite hjälp. Eller jo de fick jag ett tips på de som redan finns i frysen från tidigare vecka som inte blivit uppätet. Känns som att de är mycke slitningar just nu fast jag tror att de bara är jag som tycker de. Igår var det middag under tystnad vi har nog inte så mycke gemensamt utan Oliwer. Det är nog jag som står för den stora förändringen har ju som lagt om hela mitt liv med mat träning osv. Nu har jag dessutom sovit lite dåligt så de gör sitt till. Vill bara spy ut lite galla mellan alla tankar och funderingar, är i en sån period men de brukar komma till hösten inte nu.


Humör!

Är på vidrigt dåligt humör. Blev förbannad i bilen på väg hem tur eller otur att Oliwer var med. Jag hade absolut behövt lätta på trycket men jag tror inte att de jag blev arg över skulle uppskattas att höras. Grymt märkligt att efter de så surrades de på som aldrig tidigare. Jaja bara bita ihop och gilla läget och ha huvudvärken pga att blodtrycket ändras.
Kanske kan berätta om semestern senare just nu är jag bara arg.


Firande!

Oliwer fyller 14 i morgon men vi firade idag. Passa bäst för alla om jag säger så. Igår då vi var på Coop blev Oliwer lite sur på mig för att jag köpte en bit smörgåstårta och sa att den var åt mig. Han sa inte så mycke om de eftersom han lärt sig att jag måste äta lite annat än dom ibland. Kan säga att jag låg på topp i morse då det var den årliga frukost på säng. Han fick välja vilken dag han ville ha de.

Efter frukost fick han sina presenter i år blev de en tröja, power bank och en ny telefon.

Mamma Stina med Elton och Melker pappa Christian fastnade inte på bilden. Missade tyvärr att ta kort på Rasmus och Christoffer men men. Oliwer fick mest pengar lite saker blev det ett stort minneskort m filmer som Stina fixat av morfar fick han efter att han pratat med oss pengar. Vi tyckte väl att han inte riktigt skulle vilja ha en pistol typ luft fast inte. Det hela slutade med att pappa och Chrille tog fram den och hade super kul. Efter mycke om och men vågade oliwer pröva och tyckte de var lika kul som dom andra pojkarna. Morfar erbjöd han att byta pistolen mot pengarna han gav vilket Oliwer nappa på.
Maten har funkat för mig idag otroligt nog hade inte räknat med de men har haft en riktigt smal dag, känt mig smal och fin i kroppen ÄLSKAR sånna dagar

Har hunnit med att packa husvagn för i morgon bär det av mot Sundsvall inget bestämt när vi kommer hem. Donna är uppe i stugan och myser på där Cippa är med christoffer och Carro och blir bortskämd alla jätte.
Dax att sova så jag orkar med morgondagen har väldigt ont i axeln och ryggslutet träningsvärken har lagt sig var tvungen att göra magövningen igår för att få bukt med den


Borta!

Då Oliwer är på korttids är det dålig ordning hemma på mat och sånt. Tisdag morgon klev jag upp åt frukost och tog mig till gymmet sen blev de lite shopping i Luleå, 2 st långklänningar från hm, ett par korta cykelbyxor från gina. Senare var vi på cubus i stan och där hittade jag 4 st linnen typ 30 kr st lämpligt pris. Chrille köpte 2 T-shirts utan att jag påpekade nå. Onsdag for vi till jula där hittade jag fritidsbyxor och trosor.
Idag hade jag tid med sjukgymnasten så då tog jag upp om övningen som gör så fruktansvärt ont i axeln och hon tyckte jag gjorde rätt som hoppat över den fick en annan för axeln. Sen höll hon med om att om jag inte orkar 10*3 så är det bättre med 2 upprepningar i stället för att inte träna alls. Fick även 2 nya övningar en för nedre magmusklerna ojoj vad den tog sen fick jag en rygg eftersom hon tog bort en som tränat både axlar och rygg. Familjen for till stugan som bestämt men jag orkade inte plus att jag tänkte städa sovrummet då vi ska ha hundvakt här då vi åker på semester. Får se hur det blir med städningen då jag är vansinnigt trött, har lite feber sen blev det sent igår då vi hade främmande och klev upp tidigt för att hinna äta frukost och mellanmål innan träningen. Trodde inte detta om mig själv.
Längtar till semestern med lite tur så kanske jag kan träffa en kär vän från förr. Har inte setts på typ 17 år.
Galet!
Hur livet bjuder på konstiga vägar i långa perioder har vi inte haft någon kontakt alls och perioder så har vi haft kontakt varje dag.


Sammanfattning!

Jag har helt enkelt varit för lat för att blogga. Helgen tillbringades i Rosvik. Chrille hjälpte att byta garageportar. Lördag tog Stina mig och handla, tror hon blev lite less mitt gnäll om bhn. Va dåligt den satt. Hittade 2 st på rea och så köpte jag en T-shirt storlek medium. Lite tajt var den men fatta jag kom i den. Länge sen jag kom i de eller ens tänkte tanken. Sen blev det god mat där och på kvällen blev de vin

Lite kul då deras kompisar kommer för att dricka vin med mig. Tror jag bjöd på ett litet gott skratt, känner av de oerhört fort

Va ju tvungen sjuka mig lite.

Behöver nog bara säga kärlek. Elton lärde sig säga cippi. Dom åkte på semester i går kväll. I morse fick jag sms Elton vill hem till mommo. Skoja vad jag smälter.
Var till dietisten idag och fick godkänt på de jag äter och proverna var bra. Kolesterolet hade gått ner från 6.3 till 3.2 och de är ju bra men före var provet inom de normala. Jag är nöjd.
Ska sova har tänkt ställa larmet och fara till gymmet.


Ensam!

Jippi hemma själv i kväll. Det är nå jag sällan lider av. Dagen har varit jobbig jag har känt mig låg och rastlös. Har haft en massa drömmar sista tiden utom i natt då har jag vaknat av en djävulsk klåda det har kliat exakt överallt. Så var och köpte denna goding

Bara älskar den det är den bästa hudkrämen som finns. Nu sitter jag insmord i soffan och hoppas att de inte kliar i natt. Jag har en teori förutom att jag är torr det är att hunden drar ihop sig lite. Dålig sömn och dåligt väder är nog anledningen till att jag varit låg.
Jag klev upp klockan 5 och åt frukost fil och müsli till första mellanmålet blev de en smörgås till lunch hade jag ingen aning då jag inte kunde äta lasagne men slutade med keso och makrill.

Funkar absolut för någon gång, det är en sån där bra att ha hemma sak. Andra melliset blev de fil och müsli så även till kvällsmat har lite dålig fantasi just nu eller idag. Middagen blev det torskknyten som har blivit en favorit här hemma

Gott enkelt och nyttigt bästa är att Oliwer tycker om det men nu åt han inte hemma utan Christoffer och Carro var och hämtade han så han fick fara till stugan och fiska.... Äntligen... Som han längtat och surrat och inte minst surat för han vill dit. Han har fått en riktig låsning på stugan och han blir svår att bryta. Tror det är första gången han låst sig så länge på en sak han vill göra. För bra många år sen var det klänning som var låsningen tills han fick en med restriktioner bara ha hemma och det funka.
Måste grunna lite på de här och se om jag hittar en lösning. Vi pratade lite om semestern vet inte riktigt vad vi gör, jag vill ju som till Sundsvall men vi får se hur det tar sig med grabben. Jag skulle kunna tänka mig att vara i stugan ett tag och försöka få till en stil i mitt joggade.
HJÄLP en psykolog eller tio jag är inte mig själv eller kanske är de som är på väg att bli jag.
Blir spännande att se vart jag landar.


Träning!

Jag vet inte hur många gånger jag har gnällt över min ömma kropp och inte trott att jag ska ta mig upp känns så ikväll oxå men är ganska säker på att jag fixar det i morgon oxå. Det är en övning jag hoppar över i väntan på sjukgymnasten. Gick väldigt segt idag med men ser det som en vinst över latmasken och jag gör de sen och sen blir i morgon och i morgon blir inte alls. Oj vad jag känner mig själv.
Jag har börjat drömma en jäkla massa hela tiden, kan rent vara så att då jag vaknar är jag jätte förvirrad hoppas de ger sig snart brukar inte drömma så här intensivt. Böja dagen kl 5, nog så tidigt tycker jag men då magen och kroppen skriker mat då är de omöjligt att sova. Började med fil och hemma gjord müsli jätte gott bara jag får söta de lite dock inte med socker. Till mellanmål eller frukost nummer 2 blev de samma drog till gymmet och efter har jag märkt att jag behöver nå så det blev en protein dryck inte hela men så jag återhämtar mig lunchen tog jag hemma en halv inbakad kassler med svamp creame fresch men extra svamp. Till nästa mellanmål blev de en smörgås och resten av drycken medan jag laga middan lasagne tyvärr funka de inte för mig så blev resten av kasslern och alldeles nygjord veckosallad till kvällsmat blev de omelett.
Känner att jag är öm i ryggmusklerna av träningen.
Jag är lite förvirrad över blogg.ses app då den är uppdaterad så känner jag inte riktigt igen men o kan inte funktioner men de ger sig puss och hej.


90 dagar!

För 90 dagar sen så låg jag och väntade på att få komma till operation. Var lite spänd men tvekade inte en sekund jag bara viste att det var rätt för mig. Alla är vi ju olika operation passar inte för alla. Jag vet många som bara sitter och väntar på att kilona ska rasa och många slarvar med maten äter en massa onyttigt och mellan målen. Oftast är det dessa personer som går upp igen fast där kanske jag ska vara tyst jag har inte gått ner speciellt mycke 10.2 kg på dessa 90 dagar. Nog tar jag mig några godisar absolut och inte är jag 100% nyttig. M jag har lagt om ganska mycke kom jag fram till äter inte längre full fett produkter bara där har jag vunnit massor sen tränar jag och promenerar fast inte i de här dåliga vädret. Sitter och funderar min man vill att vi äter ute i kväll och jag vet inte vart vi ska gå och vad jag ska äta. Hmm den biten var enkel förr. 

Dokumenterat!

Nu är de ju så här att jag inte litar på våra två vågar utan det hälsocentralens våg säger räknas våra ger bara en uppfattning. Idag dokumenterades 97,1 så 6.5 kg ner på 2 månader jag är nöjd men ska bli spännande att höra om sunderbyn är lika nöjd, förvånande är att de bara är 2 cm i midjan men kändes som att hon mätte för högt upp på magen. Jag måste försöka tänka på att jag inte kan påverka det nu. 
Jag höll fullkomligt på att svälta ihjäl då jag var klar fast det var jag ju inställd på så frukost i bilen 

Hade hoppats på att jag skulle kunna gå direkt upp till step in men kände mig väldigt trött ville bara hem krypa i säng och dra täcket över huvudet. Det hänger ihop med vädret för de har regnat och åter regnat. Är så trött på skitvädret jag blir ganska påverkad av vädret är de sol och fint kvittrar jag och har en massa energi. 
Satt hemma en stund och funderade på hur jag skulle göra med träningen, gillar känslan av att vara duktig efteråt, sjukgymnasten har semester i veckan så det är helt på mitt eget ansvar att träna. Idag var en sån där dag då jag hade kunnat komma på tusen ursäkter till att inte träna men bara en till att träna jag vill träna 2 gånger i veckan och för att få tiden att räcka ihop så var de idag. Väntade tills jag hade ätit ett mellanmål med tanke på att jag hade varit fastande och dessutom åt jag bara 5 gånger i går. 
Före träningen. 
De syns väl inte mest men de syns. 
Funderar på om jag ska skriva ner de jag äter. Kan ju vara bra inspiration se. Middagen vet jag att den är varierad eftersom jag gör matlista varje tisdag och veckohandlar. Tror jag började med de innan operation då Coop satte 5% rabatt och tror ju att vi sparar mer än de eller vet. Många färre chokladbitar som följer med hem, Chrille har blivit mycke bättre där plus att han inte har lika många tillfällen att köpa på. Vi brukar behöva köpa lite mejeriprodukter. Var på kappahl och fynda byxor som jag kan krympa i. Låter helt underbart inte växa i utan krympa i. Träffa en del intressanta människor som vet det mesta om mig och även andra är alltid lika kul att träffa hen. Ibland önskar jag att jag vågade ta bort mitt filter över vad jag kan skriva och bara lätta mina tankar känslor och mitt hjärta men de får bli i ett annat liv. 


Koll!!

Dax för 3 månaders kontroll provtagning i morgon och dietisten nästa vecka. Känns spännande att få se vad proverna säger det blir ju ett kvitto på att jag äter rätt eller fel. Tyvärr har jag tjorvat med mina ack så viktiga vitaminer inget att göra åt, har kommit på de då jag ska lägga mig. Jag hoppas att jag orkar träna efteråt ska ta med mig så jag kan träna i fall orken finns. Är väl inte jätte troligt då det är fasteprover. 
Jag känner att jag har fått lite blodad tand av träningen det kanske blir mina nya "cigaretter" 
En annan sak som är sjukt nervöst är denna våg sist blev jag ju besviken över att det var så få kilon men med eftertanke kändes de bättre. Känner att det hänt saker i kläderna nu får jag av mig mitt enda par trekvarts byxor utan att knäppa upp dom kan ju vara i en period där det "bara" händer saker med kroppen och vågen är still.
Inför varje koll ökar min besatthet av vågen, är rädd att få bakläxa på nedgången. Fullkomligt sjukt för själv är jag nöjd och glad. Men jag har ett stort behov av bekräftelse. 
Fick en massa beröm och komplimanger av svärmor i helgen, fick även en "komplimang" av en väldigt ung person som tycker att det är stor skillnad. Jag suger åt mig allt med ett glatt tack. 
Jag tycker ju inte att jag har gjort så stora förändringar i det jag äter däremot i hur ofta och så har jag lagt till grönsaker. Där fick jag mig en tankeställare. Älskar min svärmor även min svärfar men han säger inte så mycke, retas lite ibland, i alla fall så är det stora skillnader svärmor upplyste mig.
Nu äter vi sällan pasta och ris, förr åt vi de nästan alltid, nu äter vi i de närmaste alltid grönsaker, vi köper inte längre klyftpotatis eller pommes utan gör själv, det är fisk minst en gång i veckan ska jag använda mejeriprodukter så letar jag de magraste alternativet byter ut tex creame fresch till yoghurt osv, jag gör müsli själv för att få i mig så nyttigt som möjligt. Det är säkert fler saker jag ändrat utan att tänka på de, ja just de..... Det finns inget ljust sockrat bröd här. Jag skulle vilja hitta ett bra nyttigt bröd så jag kan baka själv. 
Ååå vad jag älskar att orka, är visserligen fortfarande kvällstrött med de gör inget för jag har ork under dagen fast i dag började jag må illa till lunch så har varit avslagen. Antingen kan jag inte äta grillat två dagar i rad eller så tugga jag för dåligt är lite svårt att veta bara fortsätta testa sig fram. 
Ena stunden ser jag fram emot makens semester andra stunden kan han få jobba hela sommaren. Jag är i ett väldigt konstigt humör då de gäller vår relation just nu men jag vet att de går över. Är nog ganska lätt att tappa varandra lite vid sånna här omställningar. Jag förändras massor just nu och de händer inte lika mycke för han. Jag fokuserar på mig själv och han är som utanför fast inte svårt att förklara. 
Nu ska jag försöka samla mig så jag kan sova 

Sur.

Gjorde världens bästa inlägg i onsdags ingen hann läsa de för att jag råkade komma åt fel ställe på mobilen så hela alltet försvann. Det grämer mig så därför har jag varit tyst. Jaja nu tar jag nya tag så kanske jag en dag kan få ett super inlägg som är genomtänkt och har ett synligt och ett dolt budskap. 
Jag var nöjd och glad i onsdags efter frisören. Älskar verkligen frillan nu har jag ju hunnit märka nackdelen med kort hår......väldigt bångstyrigt på morgonen tur det finns keps så jag kan ha en bad hairday. Men satans va lockigt hår jag har. Sist jag var korthårig var de rakt så var spännande då varken jag eller frissan viste hur de egentligen skulle bli.
Före
Efter

Torsdag var det träning ingen. Lovar att det tar jag älskar känslan i kroppen totalt slut jag har verkligen gett att. Fredag drog vi upp till stugan vilket vi alltid gör psg. Men var en snabbis på kyrkmarknaden jag hann shoppa saker vi behöver och hoppa över både korv och munkar. 
Natten mellan fredag och lördag så regnade så gud förbannat och jag var vaken till o från. Jag hade inte kroppen på min sida seg nanting. Jaja tänkte jag jag går på promenad efter 10 min hade jag inte fått upp nå flås så då jag vände jogga jag korta bitar i omgångar. Jippi första gången jag joggar. 
Jag är så jävla stolt över mig själv. Tränar äter bra röker inte. Sammanfattar helgen med mest regn 

RSS 2.0